MALATYA / YEŞİLYURT - Akmercan Anadolu Lisesi

Ekm

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimize armağan ettiği, Cumhuriyetimizin 100. Yılı'nı ilk günkü coşkuyla kutladık. Törenimiz birlik, beraberlik duygusu ve Cumhuriyet'e her zaman sahip çıkma ilkesiyle, okulumuz bahçesinde gerçekleşti. Emek, katkı ve iş birliklerinden dolayı tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürümüz Behçet BAKIR ve yardımcıları Mehmet Ali AVŞAR, Ekrem DEMİR 23.10.2023 tarihinde okulumuzu ziyaret etti.

Ekm

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma kulübü öğrnecilerimizden 12-G sınıfından İmran Sude Çakaryıldırım ve 10-B sınıfından Ceylin Ilgaz 23.10.2023 tarihinde okulumuzda Filistin'e destek konuşması gerçekleştirdi.

Bu anlamlı konuşmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyor; bütün kalbimizle savaşların son bulmasını barışın hakim olmasını temenni ediyoruz.

Ekm

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik Dersinin 2. dönem 1. Yazılısı Türkiye geneli ortak yazılı olarak yapılacaktır.

Tem

Tüm öğrencilerimizin  okula okul kıyafeti ile gelmeleri zorunludur.  Okul kıyafeti ile gelmeyen öğrenciler ile  okulda, okul kıyafetini değiştiren öğrenciler hakkında dısiplin işlemi yapılacaktır. Tüm öğrencilerimizin okul forması ile okula gelmeleri rica olunur.

Ara

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Liseler arası Genç Kızlar Basketbol Müsabakalarında okulumuz Malatya Birincisi olmuştur. Takımımızın Antrenörü Kubilay TEKİNTAŞ hocamızı ve öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz. Takımımız Bölge Finallerinde Malatya'mızı temsil edecektir. Takımımıza başarılar dileriz.

Ara

Yeşilyurt Belediyesi ve Sadreddin Konevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nce organize edilen ''FİKİR SİZDEN DESTEK BİZDEN'' projesi kapsamında okulumuzda yapılan Matematik Biligi yarışması yapıldı. Yarışma öncesinde Müzik Öğretmenimiz Ceyda HAYTA yönetiminde Müzik koromuzca müzik dinletisi gerçekleştirildi. 11. Sınıflarını tamamının katıldığı yarışmanın galibi 11/C sınıfı oldu ve BİN Türk Lirası ile ödüllendirildiler. Yarışmayı organize eden ve destek sunan herkese teşekkür ederiz. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini de tebrik ederiz.

Ara

Sosyal yardımlaşma kulübü olarak Yesilyurt Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığı ile ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.Programı organize eden öğretmenimiz Murat Bey'e ve bizlere yardımlarından dolayı belediye çalışanlarına teşekkür ederiz.

Ara

09/12/2022 tarihinde Akmercan anadolu lisesi öğrencilerinin coğrafya öğretmeni Murat izzet Furat gözetimin de Yesilyurt belediyesi  deprem eğitim merkezine eğitim gezisi düzenlemiştir.

Ekm

Malatya şehitler anıtı ve müzesi gezisinden karaler

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolasıyla okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte deprem tabrikatı yapılmış olup günün anlamına göre bilgilendirici sunumlar yapılmıştır.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığınca tum ogrencilere yardimci kaynak kitaplar gonderildi. Okulumuzdaki tum ogrencilerimize ücretsiz olarak dagitilan kitaplar icin Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ederiz

Ağu

2022 YKS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen öğrencilerimize ait liste aşağıdadır. Başta öğrencilerimizin değerli ailelerini ve kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ederiz. öğrencilerimizin yolu ve bahtı açık olsun. Tüm öğrencilerimize Üniversite hayatında başarılar dileriz.

AKMERCAN ANADOLU LİSESİ AİLESİNE SELAMLAR

Ailenin yeni üç üyesi Okul Müdürü ben Muhammed UYKUN ve iki Müdür Yardımcımız Ahmet BELTEKİN ve Bülent ERMİŞ hocalarım ile aileye katıldık. Öncelikle Okulu yaptıran AKMERCAN ŞİRKETLER GURUBU'NA, Akmercan Anadolu lisesinde kurulduğu ilk günden bu güne  güzel ve başarılı çalışmalar yapan Hamit YILDIZ Müdürüme, Mehmet Emin YEŞİLKAYA Müdürüme ve görev yapan Müdür yardımcılarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Devletimizin kurumlarında makam ve mevkiler gelip geçicidir; asil olan bulunduğumuz yerlerde hoş bir seda bırakmaktır, düsturundan hareketle bu emanet  makamlarda inşallah güzel işler yapmak bizlere de nasip olur.

Sayın öğretmenlerim; ekip ruhu ile çalışmalarımızı sürdüreceğimizi sizlerin mutluluğu ve huzurunun okulumuzun başarısına başarı katacağının bilincindeyim. Okullarda  bizler gelip geçiciyiz sizler ve eserleriniz kalıcıdır.

Kıymetli velilerim; bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı kendi evladımızdan ayırt etmeyeceğiz. Gençlerimizin başarısı için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi, sizlerin öğretmenlerimizin yanında yer almanızı, onlardan desteklerinizi esirgememenizi isterim.

Sevgili öğrencilerim; sizleri hayata ve Üniversiteye hazırlamak için  öğretmenlerimizle birlikte seferber olacağız. Sizlerden isteğimiz ailenize ve öğretmenlerinize gereken saygıyı göstermeniz ve onların tavsiyelerine uymanızdır.

Okulumuzun tüm öğretmen ve personeline, veli ve öğrencilerine selamlarımı sunar yaz tatili  süresince okula tanışmaya, fikir alış verişi yapmaya beklerim.

Saygı ,sevgi, muhabbetle kalınız.

Muhammed UYKUN